loading
views

Werknemers vaak niet scherp

3 april 2007

Werknemers verliezen gemiddeld een volle werkdag per maand omdat ze niet scherp zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Monsterboard.nl. Favoriete bezigheden tijdens deze duffe momenten zijn kletsen met collega’s, naar buiten staren of een rondje lopen door het bedrijf. Oudere werknemers voelen zich doorgaans scherper dan hun jongere collega’s.

Voor het onderzoek werd werknemers gevraagd naar de momenten dat zij minder scherp zijn. Het merendeel gaf aan wel eens dit soort momenten te hebben. Gemiddeld zit men 23 minuten per dag te suffen. Omgerekend betekent dit dat een volle werkdag per maand verloren gaat. Van de ondervraagden geeft zelfs 6 procent aan meer dan een uur per dag niet scherp te zijn

Naar buiten staren
De meest favoriete bezigheden die werknemers ondernemen als ze zich niet scherp voelen, zijn koffie halen, kletsen met collega’s en iets eten. Daarnaast zegt een groot deel op zo’n moment een rondje door het bedrijf te lopen, voor zich uit te staren of naar buiten te kijken. Deze activiteiten zijn populairder dan roken, surfen op internet of e-mailen voor privé-doeleinden.

Oudere werknemer
Uit de resultaten van het onderzoek blijkt nauwelijks verschil te zijn tussen mannelijke en vrouwelijke medewerkers. Wel komt naar voren dat oudere werknemers zich scherper voelen dan jongeren. Hoe ouder de werknemer, hoe minder minuten per dag hij zit te suffen.

Bron: Monsterboard, 3 april 2007

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek