loading
views

PvdA: ook ZZP’ers in besturen van KvK

3 april 2007

PvdA-woordvoerder ondernemerschap Pauline Smeets wil dat de moeilijk organiseerbare groepen voortaan zullen zijn vertegenwoordigd in de algemene besturen van de Kamers van Koophandel. De besturen moeten een afspiegeling vormen van de landelijke én regionale ondernemers- en werknemersorganisaties en ook van de niet aangesloten organisaties.

Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP’ers), nieuwe (allochtone) ondernemers, vrouwen en innovatieve ondernemingen moeten in ieder geval vertegenwoordigd zijn in de algemene besturen van de Kamers van Koophandel (KvK), vindt Smeets. Donderdag 5 april zal zij daartoe een amendement bepleiten tijdens de behandeling van de wijziging van de Wet op de Kamers van Koophandel en fabrieken in de Tweede Kamer.

Amandement
Het wetsvoorstel regelt onder meer dat de maximale omvang van de algemene besturen van de KvK wordt verkleind van 48 naar 24 bestuursleden. De benoeming en samenstelling van de besturen blijft onveranderd. Uit het MKB is eenderde van de leden afkomstig, eenderde uit het overige bedrijfsleven en eenderde uit de werknemersverenigingen. Om ZZP’ers en nieuwe ondernemers een stempel op de besturen van de KvK te laten drukken heeft Smeets een amendement ingediend waarin zijn voorstelt een benoemingscode op te stellen die de status krijgt van ministeriele regeling en moet voorzien in een mechanisme dat bewerkstelligt dat de moeilijk organiseerbare groepen ook zullen zijn vertegenwoordigd in de algemene besturen van de KvK.

Bron: PvdA, 3 april 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

 

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek