loading
views

Subsidie om werken en leren te stimuleren

2 april 2007

De ministeries van SZW en OCW stellen in 2007 15 miljoen euro beschikbaar voor trajecten voor leren en werken. Ook begint de campagne ‘Ontwikkelen werkt!’. Hierbij hoort de website www.opleidingenberoep.nl.

De Tijdelijke stimuleringsregeling leren en werken 2007 is bedoeld voor trajecten waarin mensen leren en werken combineren en voor trajecten waarmee werknemers door hun ervaring sneller een diploma kunnen halen. Dit zijn EVC-trajecten (erkenning verworven competenties).

Extra EVC-trajecten
Voor oktober 2007 moeten er 20.000 extra EVC-trajecten zijn. Dat hebben de ministeries met regionale overheden, onderwijsinstellingen en werkgevers afgesproken. Daarvan is nu een vijfde gerealiseerd. Ook zijn afspraken gemaakt over 15.000 extra trajecten voor werken en leren. Inmiddels volgen 7.000 volwassenen zo’n traject.

Campagne
De campagne ‘Ontwikkelen werkt!’ verwijst naar de website www.opleidingenberoep.nl en het gratis informatienummer 0800-1618. Op de website kunnen jongeren en volwassenen zoeken naar opleidingen en cursussen, beroepen en vacatures, stages en leerwerkplekken.

Bron: Regering, 2 april 2007 

 

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek