loading
views

CWI stimuleert zelfstandig ondernemerschap

2 april 2007

Het CWI gaat werkzoekenden vaker wijzen op de mogelijkheid om een eigen bedrijf te beginnen. Vooral in de bouw is het nu al gebruikelijk om diensten aan te bieden als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Voor 45-plussers kan het zelfstandig ondernemerschap een reëel alternatief zijn.

Ongeveer de helft van de werkzoekenden die nu zijn ingeschreven bij het CWI, is ouder dan 45 jaar. Ondanks de aantrekkende economie blijven zij nog te vaak aan de kant staan. Ook allochtonen en arbeidsgehandicapten krijgen vaker dan anderen een afwijzing op hun sollicitaties. Het CWI gaat het zelfstandig ondernemerschap standaard als alternatief aanbieden naast het werken in loondienst. De huidige opleving van de economie biedt hiervoor uitstekende perspectieven, denkt het CWI.

Voorlichtingsmateriaal
In samenwerking met het UWV en de gemeenten is voorlichtingsmateriaal gemaakt voor startende ondernemers. Daarnaast worden afspraken gemaakt met de Kamers van Koophandel om het starten vanuit een uitkering te stimuleren.

Ondernemerstesten
Verder biedt het CWI ook ondernemerstesten aan. Met zo’n test kunnen werkzoekenden zien of ze het ondernemerschap wel in zich hebben. De ondernemerstesten worden eind april geïntroduceerd op vijftien vestigingen van het CWI. Vanaf 2008 zijn de testen overal beschikbaar.

Bron: CWI, 2 april 2007


FlexService levert software voor flexibele arbeid.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek