loading
views

Vitesse start uitzendbureau

21 juli 2006

Vitesse start in samenwerking met Nedflex BV een uitzendbureau. Het bureau, dat de naam ‘FC Arnhem uitzendbureau’ gaat dragen en een vestiging in Gelredome krijgt, zal medio september de deuren openen.

Het uitzendbureau heeft het doel nieuwe inkomsten uit het bedrijfsleven te genereren en gelijktijdig het sociale gezicht van voetbalclub Vitesse te vergroten. FC Arnhem uitzendbureau is een samenwerkingsverband waarbij de voetbalclub aandeelhouder is. Via het uitzendbureau kan de Arnhemse eredivisionist nieuw sponsorgeld genereren bij bestaande sponsors. Daarnaast kunnen ook bedrijven die (nog) geen sponsor zijn bij de club, gebruik maken van de diensten van FC Arnhem. Hierbij geldt dat hoe meer uitzendkrachten via FC Arnhem worden ingehuurd, hoe meer sportieve mogelijkheden er komen voor Vitesse, omdat de winsten rechtstreeks terugvloeien naar de clubkas.

Ester Bal, woordvoerster Vitesse: “Een belangrijke reden om met Nedflex in zee te gaan, was dat een deel van de uitzendkrachten mede het gevoel zal hebben voor hun club te werken of voor het goede doel. Wij hebben gemerkt dat de participatie van Vitesse ook bij niet-voetbal-activiteiten motiverend kan werken.”

Onno van Commenee, directeur en medeoprichter van Nedflex: “FC Arnhem uitzendbureau is een traditioneel uitzendbureau, dat flexibele medewerkers in alle sectoren tegen aantrekkelijke tarieven biedt. Nedflex bestaat sinds 1995. Vorig jaar hebben we het idee opgevat om samen te gaan werken met betaald voetbal-organisaties. Enerzijds omdat we zo gebruik kunnen maken van de diverse netwerken van de voetbalclubs, anderzijds is het voor de clubs zelf, in dit geval Vitesse, een goede manier om extra gelden te genereren. Het is een uniek concept dat alleen maar winnaars kent.”

Vitesse wil zich met FC Arnhem uitzendbureau ook maatschappelijk profileren. Er worden projecten gestart die gericht zijn op werk en inkomen. Deze projecten, bijvoorbeeld om langdurige werklozen aan het werk te helpen, worden gerealiseerd door samenwerkingsverbanden aan te gaan met scholen, uitkerende instellingen en andere regionale, sociale instellingen.

Bal: “FC Arnhem uitzendbureau zal een initiator worden van sociaalmaatschappelijke projecten in de regio. De bestaande maatschappelijke partners van de club, zoals het ROC Rijn IJssel, de gemeente Arnhem en de stichting Meer dan Voetbal, worden actief betrokken bij deze initiatieven. Het is een sympathieke manier om iets terug te doen voor de maatschappij en gelijktijdig ons imago op te vijzelen.”

Nedflex is gespecialiseerd in uitzenden, werven en selectie en outplacement. Eerder werden al FC Den Bosch en FC Emmen uitzendbureau opgericht. Vitesse is de eerste BVO uit de eredivisie die in zee gaat met Nedflex. 

Bron: Vitesse, 21 juli 2006

Gerelateerd nieuws

  • Geen gerelateerde berichten gevonden.

Meer uit deze rubriek